Ögonskugga på rätt sätt

Det finns många olika sätt att applicera ögonskugga på och här får du ett flertal olika tips på hur du kan lägga din ögonskugga på rätt sätt utifrån din ögonform. Men som bas används oftast 4 olika ögonskuggor, nr 1 Highlighter, nr 2 Basskugga och nr 3 Effektskugga, nr Botox Stockholm

Standard ögon

Börja med att applicera din highlighter i inre ögonvrån upp mot ögonbrynet. Lägg sedan basskuggan över hela ögonlocket och avsluta med att lägga effektskuggan i globlinjen. Viktigt! Tona alltid noga ihop skuggorna så att det inte blir några skarpa kanter. Lägg gärna en eyeliner och sedan på med mascara.


Lyft fram ögat

Djupt sittande ögon kan lyftas fram med hjälp av ljusa toner. Markera ögat med en tunn eyeliner, som närmast  “petas” in mellan fransrötterna. Lägg också en mörk skugga i globlinjen. Med en vit penna innanför nedre fransraden lyfts ögat fram ytterligare. Böj fransarna för att öppna blicken.

Förstora ögonen

Ögat kan förstoras och öppnas med lite skimrande highligther, en vit kajalpenna och några enkla skuggor i globlinjen.

  1. Börja med att lägga en ljus skugga över hela ögonlocket, från fransrötterna och upp till globlinjen. Lägg vit kajalpenna innanför undre fransraden.
  2. Fyll globlinjen med en mörk skugga, applicera i vecket ovanför ögonlocket. Använd pensel och avsluta med att sudda ut alla kanter.
  3. Lägg samma mörka skugga precis under nedre fransraden, använd en tunn pensel.
  4. Lägg en ljus highlighter under ögonbrynet för att framhäva hela ögonpartiet.
  5. Applicera en skimrande highlighter i inre ögonvrån. Avsluta med mascara.

Ögon som sitter tätt kan luftas med ljusa skuggor i inre ögonvrån och mörka toner i den yttre.

  1. Lätta upp inre ögonvrån med ljus concealer. Lägg en ljus highlighter i ögonvrån och in mot mitten av ögonlocket.
  2. Lägg en mörkare skugga på yttre halvan av ögonlocket. Tona ihop skuggorna ordentligt.
  3. Lägg en eyeliner, men börja en bit från inre ögonvrån. Dra ut linjen lite extra i yttre ögonvrån för att förlänga ögat.
  4. Applicera mascara och lägg lite extra på de yttersta fransarna för att ytterligare markera yttre ögonvrån.

Lätta ögonlockslyftet

Tunga och hängande ögonlock ser lättare ut med en highlighter strax under ögonbrynet och en mörk skugga över hela ögonlocket. Använd matta skuggor- skimrande har motsatt effekt – och välj bara en färg på skuggan. Det är också viktigt att plocka ögonbrynen noga för att lyfta hela ögonpartiet.


Runda ögon!

Runda ögon ser aningen mandelformade ut med hjälp av en mörk skugga över hela ögonlocket. En eyeliner utmed hela övre fransraden och innanför undre franskanten gör också ögat smalare.


Smala ögon

Smala ögon eller tunna ögonlock ser större ut med lite highlighter mitt på ögonlocket och under ögonbrynet. Lägg mörk skugga bara i ytterkanten ögonlocket. Undvik dessutom kraftiga eyeliner. Lägg en vit kajal innför undre franskanten.


Tajta till ögonen

Ögon som sitter glest ser tätare ut med skugga ända in till ögonvrån. Håll också skuggan inom ramen för yttre ögonvrån, och tona inte för långt ut mot tinningen. Att måla eyeliner ända in till ögonvrån gör också att ögonen ser ut att sitta tätare.


Mandelformade ögon

Asiatiskt mandelformade ögon kan ibland behöva hjälp för att se öppna ut. En ljus eyeliner under de nedre ögonfransarna och en något mörkare skugga precis vid övre ögonfransarna skapar ett djup som öppnar ögat. Snyggt med en sotad blick.

Måla en linje med en svart, mjuk ögonpenna utmed fransraden både över och under ögat samt innanför fransarna. Sudda med en tops eller en bra ögonskuggspensel.

Lägg en mörk ögonskugga på det redan suddade partiet, både uppe och nere. Tryck in färgen med en skumgummiapplikator ovanpå den sotade för att fixera kajallinjen.

Lägg en highlighter strax under ögonbrynets högsta punkt för att höja ögat en smula. Med en kajallinje innanför den nedre fransraden skapas intensitet. Avsluta med volymgivande och förlängande svart mascara.