Hur man väljer rätt rengöringsföretag för ditt hem eller kontor

Om du är en upptagen ägare eller chef för företaget, skolans rektor eller hemmalag kommer du till en viss tid att inse att du behöver lägga ut några av rengöringsuppgifterna till det externa målare stockholm. Du hittar många rengöringsföretag runt, men det är viktigt att välja rätt från första gången.

Låt oss säga att du letar efter ett målare stockholm som kommer in för att städa ditt kontor fem dagar i veckan. I det här fallet är det första du behöver göra, att bjuda in företrädare för städföretag till ditt kontor, visa dem byggnaden och förklara dem vad du vill ha. Sätt sedan en tid att träffa dem igen så att du kan få citat, rengöringsspecifikationer och ställa dem rätt frågor. Många företagsägare och chefer ser och baserar sina beslut på nummer bara. Men att välja den lägsta budgivaren betyder ofta att du väljer tjänsten av lägsta kvalitet. För att undvika din framtida förödande upplevelse, se till att du inte bara tittar på siffrorna, men ställa rätt frågor.

Först och främst fråga företrädare för målare stockholm om hur de fick sina nummer. Är deras priser baserade på hur mycket tid städare kommer att spendera i din byggnad? Kom ihåg att landsomfattande förvarare kan städa från 2500 till 3000 kvadratfot per timme.

Nästa fråga du borde fråga är om du behöver skriva under ett kontrakt och vilka procedurer för att avbryta det om du inte är nöjd med de städtjänster du får. I städbranschen är det vanligt att endera parten får säga upp avtalet genom att ge den andra parten 30 dagars förhandsgodkännande. Men vissa företag blir svåra. Se till att du har 30 dagar avbeställningsklausul i ditt kontrakt.

Fråga alltid hur länge rengöringsföretaget har varit i affärer och hur mycket erfarenhet de har på rengöringsområdet. Många rengöringsföretag kommer att berätta att de är i affärer sedan Mayflower nått Plymouth, men det bästa sättet att kontrollera detta är att fråga dem om referenser från sina kunder, ringa till sina kunder och ta reda på den riktiga sanningen.

Också du bör alltid tänka på vilken typ av tjänster du behöver i framtiden. Du vill alltid se till att rengöringsföretaget du väljer kan erbjuda ett komplett utbud av städtjänster eftersom du inte vill anställa företag A för mattrengöring, företag B för vaxning av VCT-golv och företag C för fönsterrengöring i framtiden. En annan mycket viktig fråga är hur hanteringsföretaget hanterar klagomålen? Och det här är där många rengöringsföretag misslyckas. Se till att de kommer att åtgärda eventuella problem med rengöringstjänsten om 24 timmar och få sitt löfte att göra det skriftligt.

Sist men absolut inte minst är att din rengöringsleverantör är försäkrad och bunden. Då finns det många tilläggsfördelar som rengöringsföretag kan ge dig. Vissa av dem kommer att ta hand om spårning och leverans av pappersprodukter, papperskorgen, luftfräschare och andra förbrukningsvaror som du behöver för att driva din verksamhet. Du kan också få reda på att ett städföretag har 24 timmars nödstöd vilket är riktigt bra. Så om taket i din byggnad börjar läcka och du får vatten över mattan vet du att det finns killar bara ett telefonsamtal bort som kan komma in omedelbart, extrahera vattnet från mattan och torka det så att trafiken kan återupptas så fort som möjligt.